Najsmaczniejsza zupa nie tylko od święta
Są takie potrawy, które na długo zapadają nam w pamięć. Są tak smaczne, że moglibyśmy je jeść codziennie. Niektóre z nich robimy bardzo rzadko, często przy okazji różnych świąt. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, by posmakować ich kiedy tylko przyjdzie nam na to ochota. Do takich potraw można śmiało zaliczyć barszcz czerwony.
Jak przygotować smaczny barszcz?
Barszcz wydaje się być prostą potrawą do przygotowania, nic jednak bardziej mylnego. Przygotowuje się go z buraków i innych warzyw, trzeba je długo gotować, by wyciągnąć z nich esencję smakową.
Nie każdy ma czas i ochotę na długie stanie w kuchni przy garnkach. Dlatego wiele ludzi się zniechęca co do pomysłu ugotowania barszczu. Na szczęście jest rozwiązanie tego problemu, mianowicie można przygotować barszcz o wiele szybciej i łatwiej.
Wystarczy kupić Koncentrat barszczu czerwonego, który posłuży nam za podstawę całej zupy. Koncentrat można kupić w każdym sklepie z asortymentem spożywczym, jest on tani i łatwo dostępny.
Zupa na każdą okazję
Barszcz czerwony można jeść od święta, można też robić sobie go kiedy ma się na to tylko ochotę. Jest to wyśmienita zupa o intensywnym kolorze i bogatym smaku.
Przygotowanie barszczu z koncentratem barszczu czerwonego, jest niezwykle łatwe. Wystarczy koncentrat barszczu czerwonego wlać do gotującego się bulionu i dodać do tego kilka przypraw, by przygotować najsmaczniejszą zupę pod słońcem.
To jak dużo trzeba dodać koncentratu do garnka z gotującym się bulionem, zależy od pojemności garnka i ilości zupy do przygotowania. Czym więcej się go doda, tym zupa będzie bardziej aromatyczna.
Co jeszcze dodać do barszczu?
Do barszczu koniecznie trzeba dodać przyprawy, takie jak pieprz i sól. Do tego trzeba dorzuć majeranek, ziele angielskie i liście laurowe.
Barszcz można podać w czystej postaci ale można go podawać z dodatkami. Najpopularniejsze z nich to uszka i pierożki. Ale równie często barszcz się podaje z makaronem.